Groot applaus tijdens presentatie JansenJones


Full house in het Heerenhuys23 bij de presentatie van het eerste Vinyl-album van het Geldropse duo JansenJones. In het prachtige Koepelhuys werd afgelopen zondag het album Breaking Waves met groot applaus ontvangen door het publiek. Dat warme enthousiasme bleek ook na het optreden van Jan Jansen en Jed Jones toen het album als zoete broodjes over de toonbank ging. Tot nu toe werden er al ruim 200 albums verkocht. Na het optreden gaf Jed, die 12 jaar lang als drummer met The Bogus Brothers door Europa toerde, een weergaloze drumsolo als toegift.


Het album ′Breaking Waves′ is online verkrijgbaar via de website www.jansenjones.nl, bij Ray elpee en CD Teek in Eindhoven. Op de website zijn ook deeltracks van het album te beluisteren.

In april vorig jaar startte JansenJones een crownfundproject voor de financiering van hun eerste vinyl-album. Zestig mensen maakten geld over nog vóór de nummers opgenomen werden. Het plan was om een 7″ album te maken, maar de nummers bleken te lang waarop besloten werd om er een EP 12″ van te laten persen. 

Britse rock

Co-producent Ed Otterdijk van Piapella Music & Media omschreef de nummers van JansenJones als ′eigenzinnige muziek die soms refereert aan de Britse rock en symfonische pop uit de jaren zeventig.′ Jed Jones schreef de nummers van het album tijdens zijn tournees met The Bogus Brothers met het idee ze later nog eens op te nemen. Pas jaren na zijn afscheid van de band en na zijn ontmoeting met gitarist jan Jansen, gingen ze samen aan de slag om ze te vervolmaken voor het album Breaking Waves.

Album

Open The Floodgates is een instrumentaal nummer met een flinke rock-sound terwijl het rustigere Yellow Shoes gaat over hoe het beeld van iemand die je verliest, na verloop van tijd vervaagt. Puzzled is een track met een ritme en een sound waarbij het publiek – ook dat tijdens de presentatie in het Koepelhuys – onmiddellijk mee zingt en beweegt. Breaking Waves gaat over de wereldwijde conflicten en de pijn en het hartzeer dat het iedereen brengt.

Jansen en Jones gaat binnenkort opnieuw samen de studio in om de overige nieuwe nummers die klaarliggen, op te nemen. Je kunt het duo volgen op facebook en Twitter @JansenJones16.