Biografie

Jed startte zijn muziekcarrière als 7-jarige. Op zijn tiende drumde hij voor het eerst voor publiek als begeleider van zijn vader tijdens een jazz-optreden in een bejaardenhuis.

Jones raakte als tiener betrokken bij de lokale York muziekscene en speelde in bands zoals Watch With Mother, Nurserymen en The Sharp Cuts en in muziekstudio′s.

image

1986 - Watch With Mother


Op zijn 22e werd hij drummer bij de lokale band The Bogus Brothers waarmee hij 12 jaar lang speelde bij universiteiten, hogescholen en festivals door het hele land. De optredens breidden zich overzee uit naar Ierland en Europa waar de band optrad op grote festivals en live muziek locaties. In die periode waren ze ook te zien en te horen in radio en tv-optredens van Rusland tot Portugal en van Nederland tot Kroatië.

Na meer dan 2000 optredens verliet Jed de band om een nieuw leven in Nederland op te bouwen; hij stopte met toeren om bij zijn gezin te kunnen zijn.

Op dit moment is Jed actief in de live rock band ″L′ATTAQUE″ en rock ′n roll band ″Mac Taple″.


image

2015 - L'ATTAQUE


JansenJones


In zijn tijd bij de Bogus Brothers schreef Jed een aantal nummers die op een plank bleven liggen met de bedoeling om ze later op te nemen en uit te brengen. Het zijn deze nummers die hij samen met gitarist Jan Jansen onder de naam ″JansenJones″ vervolmaakte voor het album ′Breaking Waves′.


image

2016 - Studio