Biografie Jan

Op 11-jarige leeftijd kreeg Jan zijn eerste nylonsnaren gitaar. Na enkele gitaarlessen vond hij dat spelen op ′gehoor′ en ′gevoel′ meer zijn ding was. Net als muziek maken met vrienden. Meer inspiratie deed hij op door het luisteren en meespelen met helden als Jimi Hendrix, Robert Fripp, Steve Hacket, Jeff Beck, Steve Cropper en Chuck Berry.

Jansen leende op zijn 20e geld van zijn zus om zijn eerste elektrische gitaar te kunnen kopen. In dat jaar stond hij ook voor het eerst op het podium. In de daaropvolgende jaren leefde hij zich als muzikant uit bij diverse bands zoals Los Amigos, Q′bus, Mac Taple, The Backbones en Buckshot.

Op dit moment is Jan gitarist in Broodje Earring, L′ATTAQUE en Mac Taple. Jan verzorgde samen met Ed van Otterdijk, producer en componist van All of Us, Close II You en Re-Union, in Noorderligt in Tilburg een eenmalig optreden met Symfonische Rock. Daarnaast is Jansen actief als studiomuzikant.


image

1982 - Q′bus

JansenJones


Jan ontmoette Jed tijdens de afscheidsrevue van hun kinderen op school, waar Jed in de begeleidingsband zat.


In zijn tijd bij de Bogus Brothers schreef Jed Jones een aantal nummers die op de plank bleven liggen met de bedoeling om ze later op te nemen en uit te brengen. Het zijn deze nummers die Jan met Jed vervolmaakte voor het album ′Breaking Waves′.

Bekroonde componist, producer en vriend Ed van Otterdijk voltooide het 5 tracks bevattende album achter de mengtafel.